Vážení rodiče,

paragraf 27, odstavec 3 školského zákona říká, že žákům základních škol a dětem zařazeným do přípravných tříd (§ 47) jsou bezplatně poskytovány učebnice a učební texty uvedené v seznamu (odkaz na Věstník MŠMT, učebnice s doložkou). Žáci jsou povinni učebnice a učební texty vrátit nejpozději do konce příslušného školního roku.

Naše škola doposud žákům vždy učebnice zapůjčovala a pracovní sešity hradili rodiče, protože do nich děti píší a tudíž by nám na konci školního roku vracely znehodnocenou učebnici, kterou bychom již pro příští školní rok nemohli poskytnout dalším žákům.  Ze zákona o hospodaření s  prostředky přidělenými ze státního rozpočtu se škola musí chovat ekonomicky.

Škole bere zpět jen ty učební materiály, které mohou žáci v novém školním roce opět plnohodnotně využívat. Jestliže si někdo z rodičů nepřeje pracovní sešity na jednotlivé předměty platit, bude muset respektovat následující. Škola dítěti pracovní sešity zapůjčí a rodiče pořídí dítěti pro každý předmět sešit navíc, kam si dítě bude cvičení vypracovávat. Nepopsané zapůjčené pracovní sešity žák na konci školního roku odevzdá spolu s učebnicemi.

Škola umožní předpisem v Bakalářích uhradit PS ve splátkách již v průběhu léta, aby se v září snížilo množství plateb spojených s nástupem dětí zpět do školy.

Pevně věříme, že naše stanovisko chápete. Zasíláme po dětech návratku k nákupu pracovních sešitů.

Mgr. Naďa Koháková

ředitelka školy

V odkazu zde se můžete seznámit v rámci daného ročníku s konkrétními pracovními sešity 1. stupně.

Druhý stupeň je teprve v řešení - bude dodáno.